Verkkokauppa on suljettu ja liiketoiminta loppunut, blogi jää näkyviin. Kiitos yhteisistä vuosista!

KAIKKI BLOGIARTIKKELIT

Sofia Knotterin toiminta loppuu ja verkkokauppa suljetaan

Sofia Knotter on perustettu 2018 ja se on yksi ensimmäisistä makrameehen ja kehyskudontaan keskittyneitä suomalaisia verkkokauppoja. Yritys työllisti yhden henkilön täysipäiväisesti viimeiset kaksi vuotta ja osa-aikaisesti myös opiskelijoita ja työttömiä Lahdessa.

Sofia Knotterin ydintuotteita olivat suomalaisen tekstiiliteollisuuden ylijäämälangoista valmistetut makrameelangat. “Kiitos uskollisten asiakkaiden kierrätimme tonneittain tekstiilijätettä, joka sai uuden elämän upeana makrameelankana ja josta tehtiin kaunista taidetta ja paljon käyttöesineitä kuten amppeleita ja korvakoruja. Tavoitteeni oli tuoda Suomen markkinoilta puuttuvia tuotteita makrameehen ja kehyskudontaan kierrätysmateriaaleista ja siinä koen onnistuneeni.” 

Yrittäjän Aino Nikulaisen mukaan päätöksen takana on pitkään laskenut kysyntä makramee- ja kudonnan materiaaleissa ja tarvikkeissa. Vaikkakin korona vauhditti verkkokauppaa vuonna 2020 on kyseisien käsityötekniikoiden trendi hiipunut ja samanaikaisesti kilpailu on lisääntynyt. “En halunnut hypätä uusien trendien mukaan vaan uskoin viimeiseen asti, että hyvä valikoima tuotteita kierrätetyistä materiaaleista ja Suomessa valmistettuna olisi kantanut yritystä pidemmälle. Epävakaa maailmantilanne ei luonut myöskään toivoa paremmasta huomisesta.”

Yrittäjän mukaan hän ei arvojensa mukaisesti aio jättää taaksensa yritystä, joka olisi taloudellisesti vaikeuksissa. “Palkkaa en ole pystynyt nostamaan pitkään aikaan ja uusia investointeja tai markkinointipanostuksia ei enää pystynyt yrityksessä tekemään. Päätin lopettaa Sofia Knotterin toiminnan hyvissä ajoin ennen kuin velkaa alkaisi kerääntyä. Olen asiassa avoin ja toivon, että tämä toimii myös esimerkkinä muille yrittäjille, että lopetuspäätös ei ole epäonnistumista ja rohkeutta on monenlaista.” Ainon mukaan päätös lopettamisesta oli vapauttava. “Syitä yritykseni kohtalolle oli varmasti monia, mutta enempään en olisi uutena yrittäjänä pystynyt. Lopetuspäätös vapautti myös viimeisen vuoden stressikertymän, joka olikin suurempi asia kuin olin tajunnut. Klisee on kuitenkin totta: kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Siksi laitan pillit pussiin ja lopetan verkkokaupan kokonaan. Täydestä sydämestäni kiitän asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. ”

Verkkokaupan www.sofiaknotter.fi loppuunmyynti alkaa tiistaina 9.8. klo 10.

Lisätietoja: Aino Nikulainen/ yrittäjä Sofia Knotter Oy, 0400412120, aino(at)sofiaknotter.fi

IHANA LEHTI ANEMONE RENGASKUDONTAMALLI (3)
Valikoimassa oli paljon uniikkeja tuotteita, joita ei muualta löydy.

UUSIMMAT BLOGIKIRJOITUKSET: