Verkkokauppa on suljettu ja liiketoiminta loppunut, blogi jää näkyviin. Kiitos yhteisistä vuosista!

KAIKKI BLOGIARTIKKELIT

Mitä on rengaskudonta?

Rengaskudonta on käsityötrendien uusimpia virtauksia vuonna 2022. Se on nostanut päätään jo muutaman vuoden ajan makrakudonnan ja kehyskudonnan rinnalla. Rengaskudonnassa käytetään yleisimpiä kudonnan solmuja ja sidoksia, jotka tehdään renkaan sisälle loimeen. Tämä moderni seinätekstiili tuo sävyjä ja syvyyttä sisustukseesi! Renkaana voit käyttää metalli– tai bamburenkaita.

Rengaskudontatyö seinätekstiili Sofia Knotter oranssit värit
Vain mielikuvitus on rajana materiaalien käytössä.

Rengaskudonnan sidokset ja solmut ovat alkuperäisin kehyskudonnasta, jotka varmastikin ovat alunperin matonkudonnasta. Renkaaseen tehty seinätekstiili pysyy kasassa työhön jäävän renkaan avulla, joten rengaskudonta on helpompaa aloittelijalle kun verrataan kehyskudontaan. Yleisimmin käytetyt solmut ja sidokset ovat:

  • Palttina (plain weave, tabby weave)
  • Punos (twining)
  • Ryijysolmu, hapsutsolmu (rya knot)
  • Kiertopujotus (soumak)
  • Kohonypyt (pile weave)
IHANA LEHTI ANEMONE RENGASKUDONTAMALLI pieni tuotekuva ilman tekstiä
Anemone rengaskudontaohje hurmasti Ihana askartelulehden niin, että kuva päätyi heinäkuu 2022 lehden kanteen! Klikkaa kuvasta tarvikepakettiin.

Materiaaleina rengaskudonnassa voit käyttää esimerkiksi paksuja merinovillalankoja, silkkisamettinauhoja, sikkuralankoja, kangasnauhoja ja tietenkin makrameelankoja. Käyttämällä samaa sidosta, mutta vaihtamalla materiaalia saa helposti näyttäviä ja vaihtelevia pintoja kudontaan kuin kudontaan.

Rengaskudonta on helppo tapa tutustua kudonnan tekniikoihin etenkin aloittelijalle. Voit sekoittaa kudontaan myös makrameeta ja kirjontaa. Tarvikkeita löytyy monipuolisesti ja aloittamiseen on matala kynnys, kun alkuinvestointi tarvikkeisiin ei ole suuri. Perusteet on katsottavissa Sofia Knotterin YouTubevideolla.

Suuri ja monivärinen rengaskudontatyö Sofia Knotter
Pieni kudonta käy vaikka joulukoristeesta, suuri näyttävästä seinävaatteesta!

UUSIMMAT BLOGIKIRJOITUKSET: