Verkkokauppa on suljettu ja liiketoiminta loppunut, blogi jää näkyviin. Kiitos yhteisistä vuosista!

KAIKKI BLOGIARTIKKELIT

Makrameehiuspanta Daisy -kukilla

Kuinka muokata makrameeavaimenperäohjeesta kukkamakrameehiuspanta? Näin se käy!

Daisy makramee avaimenperä ohjeella saat tehtyä kauniin kaksipuolisen kukkaketjun, ja voit käyttää mallia vaikka näihin: avaimenperä, laukkuhihna, avainkaulanauha, makrameevyö, hiuspinni, seinävaate, kaulakoru, hiuspanta. Monien kukkatestailujen jälkeen löysin vastauksen kaksipuoliseen kukkaketjuun -avain oli pienissä lankojen siirroissa, pujotuskohdissa ja vetosuunnissa! Avaan nämä kaikki sinulle videon selostuksessa. Äänet päälle ja vältyt samoilta virheiltä kuin minä aikanaan! Ohje löytyy Reelsinä ja hidastettavana versiona YouTubessa (otathan kanavat seurantaan ja tallennat videot itsellesi!)

Daisy kukkamakrameehiuspanta

Kukkahiuspannan teko on helppoa! Pantapohjan päällystin yhdellä langalla ja yhdellä solmulla, jota toistetaan Sofia makrameehiuspannassaei ole väliä minkä kohdan solmusta otat käyttöön, kunhan toistat yhtä solmua ja kiristät keskelle. Voit toki myös vaan kierittää lankaa pannan ympärille suoraan kerältä! Avaimenperään, jossa on kolme kukkaa tarvitsin noin 3mm paksuja lankoja seuraavasti: vaaleanpunaista ”kukkalankaa” 1,5m, keltaista ”keskuslankaa” ja vihreää ”varsilankaa” molempia 1m. Näiden mittojen avulla päättelin, että koska hiuspantaan menee noin kolminkertainen määrä kukkia (10kpl), niin leikkasin lankoja kolminkertaiset pituudet (4,5m ja 3m). Tällä periaatteella voit toistaa saman millä tahansa makrameelangalla -tee vaan ensin testipätkänä avaimenperä!

Daisy kukkamakrameehiuspanta 2
Täydellinen hiuspanta kesään!
Daisy makramee avaimenperä video-ohje+ tarvikepaketti nurjalta
Kukkaketju on molemmilta puolilta siisti

Tein solmun lankojen keskikohdalle jättäen noin 7cm hännän päättelyä varten. Aloitin makrameekukkaketjun solmimisen solmun jälkeen aivan kuten videossa aloitin makrameeavaimenperän teon. Ketju pysyi kiinni makrameealustassa koko työskentelyn ajan. Kun ketju oli tarpeeksi pitkä, leikkasin liian pitkät päät pois ja jätin taas noin 7cm hännän. Jaoin valkoista lankaa noin 50cm pätkän ohuemmaksi ja laitoin sen neulaan. Kohdistin kukkaketjun pään pannan pään kanssa ja kieritin valkoista lankaa molempien ympärille, laitoin hieman liimaa alle. Kuljetin neulan avulla lankaa vuorotellen pantalangoissa ja vuorotellen kukkaketjussa näiden välissä piilossa noin kahden sentin välein, jotta kukkaketju jäi ilmavasti ja kevyesti kiinni pantaan. Toisessa päässä taas kieritin valkoista ohutta lankaa ketjun ja pannan ympäri, päättelin solmulla ja pujottelin langan napakasti pannan sisään. Liimaa voit tosiaan tässäkin käyttää.

Daisy kukkamakrameehiuspanta 3
Näitä voisi tehdä vaikka kuinka monessa värissä!

UUSIMMAT BLOGIKIRJOITUKSET: