Verkkokauppa on suljettu ja liiketoiminta loppunut, blogi jää näkyviin. Kiitos yhteisistä vuosista!

KAIKKI BLOGIARTIKKELIT

Mitä on makrakudonta?

Makrakudonta eli macraweave yhdistää kudonnan sidokset makrameella tehtyyn pohjaverkkoon, joka toimii loimena. Käytännössä makrakudonta on siis kehyskudontaa eri pohjalla, vastaavasti kuten rengaskudonta on kudontaa renkaaseen tehtyyn loimipohjaan.

Unna makrakudonta seinätekstiili Rosulikka
Rosulikka teki ohjevideon YouTubeen Unna seinävaatteesta -klikkaa kuvasta videoon!

Vuonna 2018 Suomeen alkoi rantautua moderni makramee, joka näkyi sisustuslehdissäkin skandibohotyylissä. Makrakudonta on ollut modernin makrameen sivuvirta. Makrakudonta tulee suoraan suomennoksena sanasta macraweave, eli makrameen ja kudonnan yhdistämisestä. Jotkut käyttävät nimitystä mistä tahansa kudontatyöstä, jossa on makrameesolmuja käytössä, mutta yleisimmin käsite tarkoittaa makrameepohjaan tehtyä sekatekniikkatyötä, jossa on kudonnan elementtejä.

Aivan kuten rengaskudonnassakin, pohja pysyy paikallaan työn loputtuakin, jolloin kudonnan tekniikoita voi kokeilla vapaasti ilman työn lässähtämistä lopuksi. Makrameepohja tehdään esimerkiksi kohosolmuilla tai kaksoistasosolmuilla -toisinaan pohja piilotetaan ja toisinaan se on näyttävä elementti solmuineen ja osa näkyvää lopputulosta. Makrakudonnassa voit käyttää villisti eri materiaaleja, kuten paksuja merinovilloja tai makrameelankoja, erilaisia lankoja, kangasnauhoja ja tekstuureita ja yleisimmät käyttökohteet ovat seinätekstiilit.

makrakudonta Kaarna Knotting lähikuva
Kaarna Knotting Lauran designia
Makrakudonta seinävaate Kaarna Knotting Sofia Knotter Kuva1
Lauran ja Ainon töitä vuodelta 2021

Sofia Knotterin kierrätysmateriaaleista valmistetut makrameelangat ja erikoiset tekstuurit ovat laajasti käytössä Suomen makrakudontagenressä. Vuonna 2017 tuskastelin, kun hapsuuntuvia makrameelankoja ei löytynyt ja siitä lähtikin idea ja tarve verkkokaupasta, joka nykyään Sofia Knotterina tunnetaan. On minun sydämeni asia löytää sinulle mitä erikoisimmat ja monipuolisimmat tekstiilitaiteen tarvikkeet. Ensisijaisesti valmistutan tuotteet Suomessa, kuten tekstiiliteollisuuden ylijäämälangat ja vanerituotteet. Teen suuren etsintätyön etsiessäni aina vastuullisimmat tuotteet valikoimaan. Nämä tuotteet eroavat ”markettilangoista” monipuolisuudellaan ja esimerkiksi helposti avautuvilla hapsuilla. Olen suunnitellut alusta asti tuotevalikoiman niin, että saat kaiken niin makrameehen kuin kudontaan yhdestä paikasta helposti.

Review of Satiini Paksu Merinovillalanka 100g by Annikki Haapalainen
Asiakkaiden valmiita töitä näet tuotteiden arvosteluissa sekä #sofiaknotter instagramissa!

UUSIMMAT BLOGIKIRJOITUKSET: